Vilafranca

L’Interior començà el recorregut estiuenc de presentacions als nostres pobles a La Nit de l’Art de Vilafranca, després d’haver complit una estació a les xarxes socials i al blog, amb bona acollida i un grapat de comentaris. Ara arriba l’hora de posar-­li veu a les paraules, de mostrar les fotografies a la plaça del poble, afegir-­li música en directe i una posada en escena per a donar-­li tres dimensions a l’obra que navega pel ciberespai.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Nit de l’Art de Vilafranca va ser un marc ideal per a mamprendre el camí. El casc antic del poble estava farcit d’artistes i artesans: pintura, fotografia, teatre, música, cant, visites guiades, costura… Amb la companyia imprescindible del bon temps, el poble, amb una gran participació i col∙laboració per part del veïnat, es va vestir d’art per unes hores.

La Rabera Eclèctica, en un espai magnífic com és la Plaça de l’Església on es projectaven les fotografies de Carlos Ripollés, va prendre la fresca en unes cadiretes mentre Jahel Molina i Susanna Sebastià ens preguntàvem, acompanyades del so de la flauta de Mar Porcar i del clarinet de Tania López, sobre la nostra identitat, sobre com som i cap on anem la gent de l’Interior. Aquest interrogant ens va portar al passat, a aquella vida que la gent major va viure però que ara ja ha desaparegut. I amb el pas a la vida actual, el desús també de paraules i expressions. A continuació, unes pinzellades artístiques dedicades als Argimiros, a aquesta generació que va nàixer al mas i va fer el salt a la ciutat. Aquestes transformacions contrasten amb l’immobilisme, que va fer aparició en escena de la mà del xafardeig, d’una situació arquetípica, viscuda als nostres carrers tantes vegades. Una mirada a l’actualitat de la mà de Alejandro Julian: la restauració d’una casa, els obrers que la reformen i els llauradors ens portaren a cloure aquest xicotet espectacle amb la mirada posada a l’horitzó, al futur.

Aquesta atmosfera especial i màgica, ens comboia a seguir en una pilera de presentacions durant els pròxims mesos, una amalgama entre espectacle i col∙loqui, en la nostra línia eclèctica, per tal de transmetre i fer xalar al major número de persones possibles de l’Interior.

5 març 2014

El so profund, rigorós, compacte i, a la vegada, rítmic i clement dels clarinets tocats per Fèlix Edo, Diego Garcia i Pau Monfort s’insinuava entre la gran quantitat de persones, amb destacada assistència de gent jove, que van donar alè a la primera presentació de l’Interior, a Vilafranca. La música va donar pas a la paraula, les narracions i reflexions de Josep Maria Espinàs i Fèlix Edo van marcar unes pinzellades definitòries de la comarca dels Ports. La poesia, per suposat, va estar present a l’acte. El Mural del País Valencià va obrir les pàgines per tal de satisfer les peticions del públic, que triava els pobles dels quals volia escoltar els versos d’Estellés.

L’Interior es va plasmar a la pantalla. A través d’unes poques obres es van observar les línies del projecte: fotografia i poesia, amb diferents estils i temàtiques, que desitgem que ens porte a reflexionar, a veure cap on anem com a individus i com a societat, a més, a adonar-nos d’allò que tenim al voltant i que hem vist tantes vegades que ja no li donem importància.

Un anhel immens: aconseguir la participació dels homes i les dones de la comarca durant aquest primer any de creació a la xarxa, al blog, al Facebook, al Twitter… Les ganes d’arribar a un gran número d’individus perquè puguen xalar amb allò publicat, així com que ens retroalimenten en l’evolució de la trajectòria artística. Amb l’esperança de seguir, de poder arribar a exposicions, rodar pels pobles…

Les primeres aportacions van ser escrites en els fulls reciclats d’una llibreta. Les mirades atentes durant la presentació i les converses que vam compartir mentre fèiem un mosset ens van refermar que hem encetat un camí que pot obrir molts horitzons fins arribar a l’Interior.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s