Sorita

I com no, la Rabera viatja fins l’Aplec dels Ports, Sorita ens dóna la benvinguda. El dia d’abans de l’actuació ja fem festa pels carrers de Sorita, després del magnífic espectacle d’inaguració posat en escena per La Xalera, ballem i cantem amb alguns grups de música, en especial amb la Gossa Sorda.

aplec

Dissabte, el poble ple de gent i nosaltres amb ganes de presentar l’Interior. A les 8 del matí ens alcem, després d’una nit de festa, ens dutxem, preparem la veu, afinem un poc  i deixem que la gent es vaja seient a les cadires. Aquesta vegada la presentació comença amb el duo de Cecilia Tena, cantant i tocant la flauta, i Oscar Prades, tocant la guitarra. Després, la xicoteta explicació habitual del projecte a càrrec de Carlos Ripollés i Susanna Sebastià. A continuació, fan acte de presència la tía Amparito i Vicente, intepretat per Alejandro Julian, acabats d’arribar de València, en peregrinació a La Balma. Els valencianets van demanar al públic i a les dones del poble, Jahel Molina i Tania López, el camí cap al Santurari i la tornada cap a la capital. L’espectacle va seguir amb les composicions dedicades a les persones majors, a la vida actual dels pobles i va finalitzar amb una mirada cap a la identitat i el futur; tot retratat a través de l’objectiu de la càmera d’Isabel de la Torre, la nostra fotògrafa eclèctica.

La majoria del públic tenia cara de son, alguns que no s’havien gitat, altres recién alçats. Però, encara així, tots atents i amb ganes de participar en el col·loqui. Vam riure amb alguns comentaris i vam aprendre coses noves sobre els pobles de l’interior, com en cada presentació. Ens trobem alguns llocs comuns com que hi ha poc treball, la gent va a altres pobles a treballar i que a la fi la majoria se’n van a la capital. La cosa està difícil però amb l’Interior també pretenem que tot el món conega els pobles de l’interior de Castelló, promocionar-los, conèixer noves inciatives que s’estan portant a terme per tal de compartir i  posar el nostre granet de sorra perquè els municipis no acaben desapareixent.

Després de la presentació vam conèixer una mica més de prop Xavi Sarrià, vam estar en la presentació del seu llibre, ens el va dedicar i ens vam fer unes fotos amb ell per al record. També li vam explicar el projecte i vam animar-lo que s’Interioritzara.  Per finalitzar, li vam explicar que en la presentació havíem tocat una cançó seva i li ho vam ensenyar. Ens vam acomiadar de Xavi i vam anar a dinar al menjador. Allí comentàrem la presentació i l’experiència de l’Aplec. Gràcies a la organització per deixar-nos un lloc en el programa i per fer-nos gaudir durant tot l’Aplec.

Ens veiem en la pròxima presentació !

Àlbum de fotografies de la presentació

Deixa un comentari