Morella

La Rabera acabava el pastoreig de L’Interior a Morella, després de dos mesos intensos recorrent les comarques dels Ports i el Maestrat. Les sales gòtiques del Consell situades en l’edifici de l’Ajuntament al centre de la Ciutat, presidides pels majestuosos gegants i sostinguts per l’exposició de l’obra de l’àlbum Jacobsky de la col·lecció Fundació Bancaixa amb obres d’artistes com Picasso i Miró, entre d’altres, albergava la darrera presentació de l’estiu.IMG_1535

Amparito i Vicente, tia i nebot, que ja havien visitat quasi tots els pobles de la contornada, finalitzaven el periple a Morella, municipi que els havien recomanat perquè segons els veïns de la zona era molt “maja”. Després de destacar les meravelles de la capital dels Ports i explicar-los algunes festivitats com El Sexenni, aquesta parella de valencians decidiren continuar el camí per localitzar El Parador, allotjament amb classe on poder passar la nit.

Mentre la gent major arribava, es tornaven a escoltar indrets i ferramentes que ja han perdut l’ús: “falces, corrals, barcelles, mesures, debanadores, aladres, forcats…”. I de sobte, com amb unes paraules certes que sentencien la història dels nostres avis, es deixava de parlar del passat: “No cal parlar-ne més, xa. Tot misèries i avant”, per continuar parlant del dia a dia: de l’hort, de la partida i de les noves parelles que van i vénen entre el jovent del poble.

Les festes del poble van arribar a ritme de pasdoble, acompanyades dels bous, les orquestres, les discomòbils i els actes religiosos, presidits per l’alcalde. Però, també arribaren les tronades que van donar per acabat l’estiu i el silenci tornava a brollar pels carrers i les places.

Morella acomiadava així un estiu ple d’actuacions que han consolidat l’Interior, tant per la gran quantitat de públic com per la connexió i participació dels assistents, ja que gràcies a aquestes presentacions hem aconseguit que la gent reflexione sobre els nostres pobles i els hem donat l’oportunitat que diguen la seua.

Els espectacles de l’estiu han engrandit el projecte inicial. Hem intentat oferir un ventall ampli de poesies a través de les quals proposàvem temàtiques, visions i matisos diferents.  A algunes creacions, l’escenificació els ha potenciat una dimensió artística major; tot i això, un número important de poesies que estan penjades al blog no han pogut formar part de cap de les representacions. Ara bé, aquest és un dels prodigis de l’Interior, que hi ha tants interiors com persones veuen l’espectacle, deixen l’opinió al blog o a les xarxes socials i envien les creacions a l’apartat d’Interioritza’t.

L’Interior no s’acaba ací. Recordeu que La Rabera Eclèctica seguirà amb dues publicacions setmanals al blog fins a l’inici de la propera primavera. Durant el temps que resta, intentarem fer més gran el projecte, sempre amb la col·laboració de tots i totes vosaltres, a més, de pensar-nos i repensar-nos, per tal de buscar de quina manera podem trobar els nostre espai i el nostre temps per viure intensament L’Interior.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s